Czy dobrze rozumiem zapis?

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
dawid.barracuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1766
Rejestracja: 11 paź 2009, o 19:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gryfice\Warszawa
Podziękował: 480 razy
Pomógł: 94 razy

Czy dobrze rozumiem zapis?

Post autor: dawid.barracuda »

Witam. Mam dwie macierze i muszę policzyć takie coś:
\(\displaystyle{ \det(A^9)}\) oraz \(\displaystyle{ \det(A^8 \cdot B^7)}\). Czy te zapisy są równoważne z kolejno:
\(\displaystyle{ \left( \det A\right)^9}\) oraz \(\displaystyle{ \left( \det A\right)^8 \cdot \left( \det B\right)^7}\)?
Proszę uprzejmie o odpowiedź i pozdrawiam.
miodzio1988

Czy dobrze rozumiem zapis?

Post autor: miodzio1988 »

... %C3%B3w%29

wniosek z tego twierdzenia?
Awatar użytkownika
dawid.barracuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1766
Rejestracja: 11 paź 2009, o 19:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gryfice\Warszawa
Podziękował: 480 razy
Pomógł: 94 razy

Czy dobrze rozumiem zapis?

Post autor: dawid.barracuda »

Wniosek taki, że dobrze rozumiem.
ODPOWIEDZ