Układ równań
Układ równań
Rozwiązać układ równań sprowadzając macierz układu do postaci zredukowanej
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3x-t=7\\ 2x+y-z=3\\ 5x+y-z-t=10\\ -x+y-z+t=-4 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3x-t=7\\ 2x+y-z=3\\ 5x+y-z-t=10\\ -x+y-z+t=-4 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 4 lis 2013, o 23:58 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Układ równań
\(\displaystyle{ \begin{cases} t=3x-7 \\ y-z+2x=0 \end{cases}}\)
i nie wiem co dalej
i nie wiem co dalej
Ostatnio zmieniony 5 lis 2013, o 07:44 przez smigol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Układ równań
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccc}3&0&0&-1&7\\0&1&-1& \frac{2}{3}&-\frac{14}{3}\end{array}\right]}\)
Ostatnio zmieniony 5 lis 2013, o 07:48 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .