Równanie z n-niewiadomymi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Michal2008
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 16 lis 2012, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wR

Równanie z n-niewiadomymi

Post autor: Michal2008 »

Witam,
jeżeli ktoś dysponuje programem do obliczania równań proszę o pomoc z góry dzięki....

niewiadome \(\displaystyle{ R1, \ R2, \ R3, \ R4}\)
dane \(\displaystyle{ P1=14, \ P2=12, \ P3=15, \ P4=11, \ a=0,8}\)

\(\displaystyle{ R_{1}+R_{2}-P_{1} \cdot \cos(45)-P_{2} \cdot \cos(60)+P_{3}=0

-P_{1} \cdot \sin(45)-P_{2} \cdot \sin(60)+R_{3}-P_{4}+R_{4}=0

R_{2} \cdot a-P_{1} \cdot \sin(45) \cdot 6 \cdot a-P_{2} \cdot \sin(60) \cdot a+P_{4} \cdot 2 \cdot a-R_{4} \cdot 4 \cdot a+P3 \cdot a=0

P_{3} \cdot a-P_{4} \cdot 2 \cdot a+R_{3} \cdot 4 \cdot a-P_{2} \cdot \sin(60) \cdot 5 \cdot a-P_{1} \cdot \sin(45) \cdot 10 \cdot a+R_{2} \cdot a=0}\)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2013, o 13:19 przez smigol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Braki w LaTeX-u.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Równanie z n-niewiadomymi

Post autor: bartek118 »

Maple, MATLAB, Octave, Mathematica
ODPOWIEDZ