liniowa niezależność
liniowa niezależność
Należy wykazać,że jeżeli wektory \(\displaystyle{ v_{1}, v_{2}, v_{3}}\) są liniowo niezależne to wektory \(\displaystyle{ u_{1}=v_{1}+v_{2}+v_{3}}\) i \(\displaystyle{ u_{2}=v_{1}+v_{2}}\) i \(\displaystyle{ u_{3}= v_{2}+v_{3}}\) są liniowo niezależne.
Mam problem z tym zadaniem ;(
Mam problem z tym zadaniem ;(
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, o 21:45 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
liniowa niezależność
Wynika to stąd, że macierz
\(\displaystyle{ \begin{pmatrix}
1&1&1\\ 1&1&0\\ 0&1&1
\end{pmatrix}}\)
jest nieosobliwa
\(\displaystyle{ \begin{pmatrix}
1&1&1\\ 1&1&0\\ 0&1&1
\end{pmatrix}}\)
jest nieosobliwa
-
- Użytkownik
- Posty: 5974
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
liniowa niezależność
To prawda, ale nie byłbym pewny, czy kinga13 zna macierz przejścia lub odwzorowania liniowego.szw1710 pisze:Wynika to stąd, że macierz
\(\displaystyle{ \begin{pmatrix}
1&1&1\\ 1&1&0\\ 0&1&1
\end{pmatrix}}\)
jest nieosobliwa
liniowa niezależność
Niestety nie znam. Nie wiem co masz na myśli. W ogóle nie ogarniam algebry, a mam kilka zadań do zrobienia..
-
- Użytkownik
- Posty: 5974
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
liniowa niezależność
Dlatego zacznij od tego, co napisałem.kinga13 pisze:Niestety nie znam. Nie wiem co masz na myśli. W ogóle nie ogarniam algebry, a mam kilka zadań do zrobienia..
liniowa niezależność
Masz trzy wektory \(\displaystyle{ x,y,z}\). Jak wygląda definicja ich liniowej niezależności?
liniowa niezależność
Chciałam aby ktoś na tym przykładzie wyjaśnił tą liniową niezależność. Bo jej nie rozumiem. Jest taka mozliwość??
liniowa niezależność
\(\displaystyle{ \alpha _{1} \cdot x+ \alpha _{2} \cdot y+ \alpha _{3} =0}\) Tak?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, o 18:13 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] . Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach