Równanie macierzowe, z x'ksami w macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
piotrek123098
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 9 wrz 2013, o 15:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Równanie macierzowe, z x'ksami w macierzy

Post autor: piotrek123098 »

Rozwiaż równanie:

\(\displaystyle{ \left[
\begin{array}{ccc}
x & 0 & 1\\
1 & 0 & x\\
1 & x & 1
\end{array}
\right]
\qquad
=
\left[
\begin{array}{cc}
x & 1\\
1 & x
\end{array}
\right]}\)

Jakies pomysly ?? Jak usunac te x'ksy z macierzy i to rozwiazac. Obracanie macierzy i pozniejsze mnozenie, chyba nie jest wyjsciem.
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2013, o 16:31 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie umieszczaj tekstu w tagach matematycznych.
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Równanie macierzowe, z x'ksami w macierzy

Post autor: yorgin »

Równanie jest sprzeczne - wymiary macierzy są różne.
piotrek123098
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 9 wrz 2013, o 15:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Równanie macierzowe, z x'ksami w macierzy

Post autor: piotrek123098 »

O ja nie moge, faktycznie ... brak mi słów, trzeba sie przespać Dzięki!
ODPOWIEDZ