Baza przestrzeni.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kasssienkaxd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 11 kwie 2013, o 16:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 4 razy

Baza przestrzeni.

Post autor: kasssienkaxd »

Sposrod wektorow \(\displaystyle{ v_{1}}\),\(\displaystyle{ v_{2}}\),\(\displaystyle{ v_{3}}\),\(\displaystyle{ v_{4}}\) wybrac baze przestrzeni \(\displaystyle{ L(v_{1},v_{2},v_{3},v_{4})}\) gdzie:
\(\displaystyle{ v_{1}= \begin{bmatrix} 1\\-1\\2\\0\end{bmatrix}}\), \(\displaystyle{ v_{2}= \begin{bmatrix} 1\\-1\\1\\-2\end{bmatrix}}\), \(\displaystyle{ v_{3}= \begin{bmatrix} 1\\1\\0\\2\end{bmatrix}}\), \(\displaystyle{ v_{4}= \begin{bmatrix} 1\\1\\1\\0\end{bmatrix}}\)
Dziękuje za pomoc
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

Baza przestrzeni.

Post autor: robertm19 »

Co oznacza L od tych wektorów?
kasssienkaxd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 11 kwie 2013, o 16:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 4 razy

Baza przestrzeni.

Post autor: kasssienkaxd »

L- oznaczenie przestrzeni
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

Baza przestrzeni.

Post autor: robertm19 »

Rozpiętą na tych wektorach? Jeżeli tak, to pewnie nie wszystkie są liniowe niezależne i trzeba znaleźć te zależne i odrzucić. Chyba na tym zadanie polega.
ODPOWIEDZ