Ortonormalizacja bazy B

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
iwka47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 4 lut 2013, o 18:36
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz

Ortonormalizacja bazy B

Post autor: iwka47 »

Dokonać ortonormalizacji bazy \(\displaystyle{ B}\) \(\displaystyle{ \left( \left[ 1,0,-1\right],\left[ 1,0,1\right],\left[ 3,2,1\right] \right)}\)i zapisać tę ortonormalizację jako rozkład macierzy \(\displaystyle{ B}\) na macierz ortogonalną \(\displaystyle{ Q}\) i macierz trójkątną górną \(\displaystyle{ R}\)
ODPOWIEDZ