Macierz symetrii prostopadłej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Przemo10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 7 maja 2012, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LJA
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 22 razy

Macierz symetrii prostopadłej

Post autor: Przemo10 »

Napisz wzór analityczny i macierz symetrii prostopadłej \(\displaystyle{ S: E(R^3) \to E(R^3)}\) względem prostej \(\displaystyle{ l_1= \left[ 0,1,0\right] +lin \left( 1,-2,2\right)}\) oraz wylicz równanie płaszczyzny\(\displaystyle{ S(af( \left[ 1,1,1\right] \left[ 0,2,0\right] \left[ 1,0,1\right]))}\)
ODPOWIEDZ