Jaki musi być parametr \(\displaystyle{ \alpha}\), aby program liniowy:
\(\displaystyle{ \min z = \min ( x_{1} - x_{2} )}\) przy warunkach:
\(\displaystyle{ x_{1} \le 1 \\
x_{1} + x_{2} \le \alpha \\
x_{1} \ge 0, x_{2} \ge 0}\).
a) był sprzeczny, b) miał nieskończenie wiele rozwiązań.
Parametr a program liniowy
Parametr a program liniowy
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, o 09:52 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.