Baza przekroju dwóch podprzestrzeni

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
maszynaz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 6 paź 2010, o 15:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA

Baza przekroju dwóch podprzestrzeni

Post autor: maszynaz »

Witam. Czy baza przekroju dwóch podprzestrzeni jest tożsama z bazą macierzy \(\displaystyle{ A}\) rozszerzonej o macierz \(\displaystyle{ B}\) tak jak na poniższym równaniu?
\(\displaystyle{ N(A) \cap N(B) \equiv N \left(\left[\frac{A}{B}\right]\right)}\)
Czy są to dwie różne metody dające ten sam wynik czy może tak nie jest?
Proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ