Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
myszka9
Użytkownik
Posty: 1185 Rejestracja: 13 paź 2012, o 17:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: tu i tam
Podziękował: 528 razy
Pomógł: 5 razy
Post
autor: myszka9 » 16 kwie 2013, o 17:56
Wyznacz wymiar przestrzeni \(\displaystyle{ U+W}\) , \(\displaystyle{ U \cap W}\) jeśli \(\displaystyle{ U}\) i \(\displaystyle{ W}\) są następującymi podprzestrzeniami przestrzeni \(\displaystyle{ \RR^3}\) :
\(\displaystyle{ U= Sol(X+Y=0)}\)
\(\displaystyle{ W=Sol(Y-Z=0)}\)
Jak wygląda U i W?
1) \(\displaystyle{ U=lin\{[1,-1,0],[0,0,1]\}}\)
\(\displaystyle{ W=lin\{[1,0,0],[0,1,1]\}}\)
2) \(\displaystyle{ U=lin\{[1,-1,0]\}}\)
\(\displaystyle{ W=lin\{[1,0,0]\}}\)
Tmkk
Użytkownik
Posty: 1718 Rejestracja: 15 wrz 2010, o 15:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrołęka
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 501 razy
Post
autor: Tmkk » 17 kwie 2013, o 00:07
Pierwsza wersja.