Wyznaczyc rzut punktu

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Kuna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2007, o 21:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Wyznaczyc rzut punktu

Post autor: Kuna »

Wyznaczyc rzut punktu \(\displaystyle{ o(0,0,0)}\) na plaszczyzne \(\displaystyle{ H}\) wyznaczona przez dwie proste:
\(\displaystyle{ l_{1}: \frac{x-2}{3} = \frac{y+1}{2} = \frac{z-3}{-2}}\)
\(\displaystyle{ l_{1}: \frac{x-1}{3} = \frac{y-2}{2} = \frac{z+3}{-2}}\)
ODPOWIEDZ