\(\displaystyle{ a+U \in V \setminus U}\)
Czy \(\displaystyle{ a}\) to wektor?
\(\displaystyle{ (a+(-a))+U = (\theta +U)}\)
Czy mogę korzystać z własności wektorów robiąc takie przekształcenia?
Warstwa ilorazowa.
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Warstwa ilorazowa.
\(\displaystyle{ a}\) jest dowolnym wektorem \(\displaystyle{ V}\). Poza tym nie zapisuje się \(\displaystyle{ V\setminus U}\), to bo jest różnica, a zapisuje się \(\displaystyle{ V/ U}\).
Dalej - możesz skorzystać, gdyż działania na warstwach są określone tak, że to \(\displaystyle{ U}\) jest tam sztywne, nic z nim nie robisz. Poza tym \(\displaystyle{ (+U)=U}\).
Dalej - możesz skorzystać, gdyż działania na warstwach są określone tak, że to \(\displaystyle{ U}\) jest tam sztywne, nic z nim nie robisz. Poza tym \(\displaystyle{ (+U)=U}\).