\(\displaystyle{ \sum_{i}^{n} a_i \alpha _i = \sum_{i=1}^{n} a_i \alpha _i / \sum_{i=1}^{k} a_i \alpha _i + \sum_{i=1}^{k} a_i \alpha _i}\)
Czy mogę w taki sposób zapisywać odejmowanie podukładów liniowych?
Podukład wektorów.
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Podukład wektorów.
Nie widzę tu żadnego odejmowania, tylko dzielenie.
Jeśli miałaś na myśli
\(\displaystyle{ \sum_{i}^{n} a_i \alpha _i =\left( \sum_{i=1}^{n} a_i \alpha _i - \sum_{i=1}^{k} a_i \alpha _i \right)+ \sum_{i=1}^{k} a_i \alpha _i}\)
to jest to operacja dopuszczalna zawsze.
Jeśli miałaś na myśli
\(\displaystyle{ \sum_{i}^{n} a_i \alpha _i =\left( \sum_{i=1}^{n} a_i \alpha _i - \sum_{i=1}^{k} a_i \alpha _i \right)+ \sum_{i=1}^{k} a_i \alpha _i}\)
to jest to operacja dopuszczalna zawsze.