Macierz metodą eliminacji Gaussa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
KisaraFlowright
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 mar 2013, o 10:46
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: XYZ

Macierz metodą eliminacji Gaussa

Post autor: KisaraFlowright »

Hej, mam ogromną prośbę. Potrzebuję rozwiązać te zadanie metodą Gaussa i niestety stoję na 5 przekształceniu i nie potrafię tego ruszyć dalej. Mam wynik, który uzyskałam w programie wxMaxima. Chodzi mi to, czy mógłby ktoś wrzucić rozwiązanie tego krok po kroku metodą Gaussa ?
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3x + 2y - z = 5\\
x + y - 2z = 2 \\
2x - y + 11z = 1 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, o 13:09 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
szw1710

Macierz metodą eliminacji Gaussa

Post autor: szw1710 »

Rozpisz to, co masz.
ODPOWIEDZ