Ciąg \(\displaystyle{ (a_{n})}\) spełnia warunki:
\(\displaystyle{ a_{0}=0\\
a_{n+1}= \frac{3a_{n}+2}{a_{n}+4}}\)
dla \(\displaystyle{ n = 0,1,2...}\)
Wykorzystując metody algebry liniowej znaleźć granicę ciągu \(\displaystyle{ (a_{n})}\) i wykazać jego zbieżność.
Zbieżność i granica ciągu metodami algebry liniowej
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 29 paź 2012, o 00:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
Zbieżność i granica ciągu metodami algebry liniowej
Ostatnio zmieniony 7 mar 2013, o 19:30 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.