Oblicz macierz
-
- Użytkownik
- Posty: 86
- Rejestracja: 2 gru 2007, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 12 razy
Oblicz macierz
Witam czy mógłby mi ktos pomóc z tym oto macierzem? należy go obliczyc metodą odwrotną
\(\displaystyle{ A= \left[\begin{array}{ccc}1&1&1\\0&2&1\\2&1&2\end{array}\right]}\)
Z góry bardzo dziękuję.
\(\displaystyle{ A= \left[\begin{array}{ccc}1&1&1\\0&2&1\\2&1&2\end{array}\right]}\)
Z góry bardzo dziękuję.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2013, o 17:20 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie używaj Caps Locka.
Powód: Nie używaj Caps Locka.
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
Oblicz macierz
Macierz jest rodzaju żeńskiego, więc co najwyżej ktoś mógłby Ci pomóc z tą macierzą.manio777444 pisze:Witam czy mógłby mi ktos pomóc z tym oto macierzem?
A i to tylko pod warunkiem, że powiesz jakie jest polecenie, bo na pewno nie "oblicz macierz".
Q.
-
- Użytkownik
- Posty: 86
- Rejestracja: 2 gru 2007, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 12 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 86
- Rejestracja: 2 gru 2007, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 12 razy
- Mariusz M
- Użytkownik
- Posty: 6909
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1246 razy
Oblicz macierz
W jaki sposob chcesz policzyc macierz odwrotna wyznacznikami czy wykonujac operacje elementarne na wierszach
\(\displaystyle{ AA^{-1}=I}\)
Rozbijasz macierz \(\displaystyle{ A^{-1}}\) na kolumny i masz do rozwiazania trzy uklady rownan
\(\displaystyle{ AA^{-1}=I}\)
Rozbijasz macierz \(\displaystyle{ A^{-1}}\) na kolumny i masz do rozwiazania trzy uklady rownan
Oblicz macierz
Jeżeli \(\displaystyle{ A= \left[\begin{array}{ccc}1&1&1\\0&2&1\\2&1&2\end{array}\right]}\)
to \(\displaystyle{ A ^{-1} =\begin{pmatrix}3 & -1 & -1\cr 2 & 0 & -1\cr -4 & 1 & 2\end{pmatrix}}\)
to \(\displaystyle{ A ^{-1} =\begin{pmatrix}3 & -1 & -1\cr 2 & 0 & -1\cr -4 & 1 & 2\end{pmatrix}}\)