Czy to można udowodnić?

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Magdala
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 lut 2013, o 22:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Złoczew

Czy to można udowodnić?

Post autor: Magdala »

Czy ktoś może może mi pomóc?
Zadanie 1
Dla operatora \(\displaystyle{ [ A \ge 0]}\) pokazać \(\displaystyle{ [A ^{1/2}] = [\sqrt{A}]}\)
Zadanie 2
Dla \(\displaystyle{ [ A \ge 0]}\) istnieje \(\displaystyle{ [ \sqrt{A} =B]}\), \(\displaystyle{ [B \ge 0],[ B ^{2} =A]}\)
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, o 23:19 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ