rownania liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
annabi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 8 lut 2013, o 20:15
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wawa

rownania liniowe

Post autor: annabi »

Mam do obliczenia układ równań liniowych

\(\displaystyle{ \begin{cases} x-2y+z+t=2 \\ 2x-y+z+2t=1 \\ x+y+t=-1 \\ 4x-5y+3z+4t=5 \end{cases}}\)

proszę o pomoc i dziekuje z gory
Ostatnio zmieniony 8 lut 2013, o 21:08 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Jeszcze jeden temat w "Co każdy user wiedziec powinien" i bedzie warn.
miodzio1988

rownania liniowe

Post autor: miodzio1988 »

do macierzy i Gauss
ODPOWIEDZ