Wyznaczenie rozwiązań bazowych
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
Mam takie zadanie:
\(\displaystyle{ \begin{cases}
x-y+2z-t=1 \\
2x+2y+t=10 \\
x+3y-2z+2t=9\\
-x+5y-6z+5t=7
\end{cases}}\)
mam dla różnych pierwiastków wyznaczyć równania bazowe. Może jakaś dobra dusza pomoże mi w wykonaniu tego zadania o nie mam pojęcia od czego zacząć nawet:)
\(\displaystyle{ \begin{cases}
x-y+2z-t=1 \\
2x+2y+t=10 \\
x+3y-2z+2t=9\\
-x+5y-6z+5t=7
\end{cases}}\)
mam dla różnych pierwiastków wyznaczyć równania bazowe. Może jakaś dobra dusza pomoże mi w wykonaniu tego zadania o nie mam pojęcia od czego zacząć nawet:)
Ostatnio zmieniony 7 lut 2013, o 20:14 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
Porozmawiamy jak rozwiążesz układ równań. Wolę tłumaczyć na gotowym przykładzie.
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
ale to nie jest moje zadanie tylko mojej kuzynki, ona chce wiedzieć jak to się robi, i dlatego pytam o jakiś rys tego co dalej?
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
To niech się kuzynka do nas zgłosi.
Podobną rzecz przerabiałem z własną żoną. Chciała tłumaczyć swojej siostrze wyznaczniki, nie za bardzo wiedząc jak się je liczy. Miałem jej wytłumaczyć aby ona tłumaczyła siostrze. Taki głuchy telefon. Niezbyt mądra rzecz w matematyce.
Podobną rzecz przerabiałem z własną żoną. Chciała tłumaczyć swojej siostrze wyznaczniki, nie za bardzo wiedząc jak się je liczy. Miałem jej wytłumaczyć aby ona tłumaczyła siostrze. Taki głuchy telefon. Niezbyt mądra rzecz w matematyce.
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
Jeśli zadanie z układów równań wrzucasz w liczby zespolone, mogę się domyślać kompetencji matematycznych (bez obrazy ). Dlatego pisałem o głuchych telefonach. Naprawdę będzie lepiej, gdy kuzynka będzie np. korzystać z Twojej pomocy we wpisywaniu postów. Niech rozwiąże układ równań, a Ty nam przedstawisz rozwiązanie.
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
dzięki za pomoc, naprawdę, na taką odpowiedź liczyłem. Nie ma to jak pomoc
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
Bo ja gotowców nie daję. Jeśli ktoś ma ochotę, nie sprzeciwiam się Ja wymagam współpracy pytającego.
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
ale nie chodzi mi o gotowca, tylko o ogólny zarys tego jak postępować, rozwiąże równanie i co ma dalej robić?
Wyznaczenie rozwiązań bazowych
Za dużo by było pisania. Dlatego chcę mieć rozwiązanie konkretnego układu równań. Wtedy tłumaczenie będzie bardziej zrozumiałe i łatwiejsze do przeprowadzenia. Ja nie rzucam słów niepotrzebnie.