Rozwiąż układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
pawlaczyna9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 13 sty 2013, o 20:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: DB
Podziękował: 18 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: pawlaczyna9 »

Cześć, mam problem z tym układem równań:

\(\displaystyle{ \begin{cases} 3ax - 3bx + ay = -b\\3bx - ay + by = a\end{cases}}\)

\(\displaystyle{ a \neq 0}\) i b \(\displaystyle{ \neq 0}\)
Awatar użytkownika
sneik555
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 30 wrz 2009, o 10:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 28 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: sneik555 »

wyznacz niewiadomą z jednego i podstaw do drugiego
Awatar użytkownika
dawid.barracuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1766
Rejestracja: 11 paź 2009, o 19:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gryfice\Warszawa
Podziękował: 480 razy
Pomógł: 94 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: dawid.barracuda »

\(\displaystyle{ \begin{cases} (3a - 3b)x = -b - ay \\y(-a + b) = a - 3bx\end{cases}}\)
Wyznacz sobie iksa i podstaw niżej.
ODPOWIEDZ