Zbadać czy W jest podprzestrzenią V

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
gelusia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 20 paź 2012, o 09:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraśnik
Podziękował: 3 razy

Zbadać czy W jest podprzestrzenią V

Post autor: gelusia »

Zbadaj, czy zbiór W jest podprzestrzenią przestrzeni wektorowej V

\(\displaystyle{ a) W={f \in C_{(-\infty, \infty)}:f(1) * f(2)=0}, V \in C_{(-\infty, \infty)}

b) W={f \in C_{(-\infty, \infty)}:f(-1)=0 \wedge f(1)=0}, V \in C_{(-\infty, \infty)}}\)
ODPOWIEDZ