rozwiąż układ równań wykorzystując macierze. czy ktoś mógłby mi z tym pomóc?
\(\displaystyle{ -5x+3y=-13}\)
\(\displaystyle{ 6x-4y=16}\)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}-5&3&-13\\6&-4&16\end{array}\right]}\)
rozwiaz układ równań - macierze
- sneik555
- Użytkownik
- Posty: 142
- Rejestracja: 30 wrz 2009, o 10:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 28 razy
rozwiaz układ równań - macierze
Korzystając z operacji na wierszach macierzy przedstaw ją w postaci:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&0&a\\0&1&b\end{array}\right]}\)
wtedy będziesz miał odpowiedź: x=a i y=b
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&0&a\\0&1&b\end{array}\right]}\)
wtedy będziesz miał odpowiedź: x=a i y=b