Zad napisz równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty \(\displaystyle{ (2, -1,3)}\) , \(\displaystyle{ (3,1,2)}\)
równoległej do wektora \(\displaystyle{ [-3 , 1,4]}\)
Moze ktos mi pomóc rozwiązac to zadanie
Równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty
-
- Użytkownik
- Posty: 111
- Rejestracja: 17 lis 2012, o 08:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 7 razy
Równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty
Ostatnio zmieniony 4 lut 2013, o 21:05 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
- cosinus90
- Użytkownik
- Posty: 5030
- Rejestracja: 18 cze 2010, o 18:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 777 razy
Równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty
Wyznacz drugi wektor używając współrzędnych podanych punktów.
Mając dwa wektory rozpinające płaszczyznę, wyznaczysz jej równanie bez problemu.
Mając dwa wektory rozpinające płaszczyznę, wyznaczysz jej równanie bez problemu.
-
- Użytkownik
- Posty: 111
- Rejestracja: 17 lis 2012, o 08:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 7 razy
Równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty
Drugi wektor
\(\displaystyle{ P P _{1} [1,3,-1]}\)
\(\displaystyle{ PP1[x-2 y+1 z-3]}\)
\(\displaystyle{ [x-2 y+1 z-3]= t[-3 1 4] s [1 3 -1]}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x-2=-3t +s \\ y+1 =t+3s \\ z-3 = 4t- s \end{cases}}\)
cos takiego ?
\(\displaystyle{ P P _{1} [1,3,-1]}\)
\(\displaystyle{ PP1[x-2 y+1 z-3]}\)
\(\displaystyle{ [x-2 y+1 z-3]= t[-3 1 4] s [1 3 -1]}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} x-2=-3t +s \\ y+1 =t+3s \\ z-3 = 4t- s \end{cases}}\)
cos takiego ?
Ostatnio zmieniony 4 lut 2013, o 21:08 przez smigol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[late
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 111
- Rejestracja: 17 lis 2012, o 08:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 7 razy
Równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty
Własnie ja tez tego zadania nie rozumiem możesz mi pomóc