Równanie z niewiadomą macierzą

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
Gadziu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 653
Rejestracja: 7 lut 2009, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa\Radom
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 48 razy

Równanie z niewiadomą macierzą

Post autor: Gadziu »

Wychodzi mi sprzeczność i teraz zastanawiam się, czy zrobiłem gdzieś błąd, którego nie mogę znaleźć, czy nie. Mógłby ktoś zerknąć?
Znaleźć wszystkie macierze X spełniające daną równość.
\(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{ccccc}5&1&0&-3&1\\1&1&1&1&0\\3&0&0&-2&1\\3&1&-1&-3&0\end{array}\right] \ B=\left[ \begin{array}{c}3\\0\\2\\2\end{array}\right] \\ AX=B}\)
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Równanie z niewiadomą macierzą

Post autor: bartek118 »

Pokaż rachunki
Awatar użytkownika
Gadziu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 653
Rejestracja: 7 lut 2009, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa\Radom
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 48 razy

Równanie z niewiadomą macierzą

Post autor: Gadziu »

Już znalazłem błąd, dzięki za chęci
ODPOWIEDZ