Podać 3 różne kombinacje wektorów

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
wacha5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 sty 2013, o 15:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Podać 3 różne kombinacje wektorów

Post autor: wacha5 »

Witam!

Ciagle nie mogę uporać się z jednym zadaniem. Podać 3 rózne kombinacje liniowe wektorów \(\displaystyle{ a=(1,-1,0,3), b=(2,0,-1,1), c=(-3,-1,2,1)}\) dajace wektor \(\displaystyle{ d= (-3,-3,3,6)}\). Rozumiem, że obliczam sobie to np za pomocą metody Gaussa, ale co dalej?
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, o 10:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
ODPOWIEDZ