Podprzestrzen wektorowa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Faner
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 21 paź 2012, o 17:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: katowice
Podziękował: 27 razy

Podprzestrzen wektorowa

Post autor: Faner »

Jak sprawdzic czy to jest podprzestrzen wektorowa ?
\(\displaystyle{ U =\{ w \in \RR[x]_3 : w(0)-w'(1)=0 \wedge w''(-x)+xw'''(x) \equiv 0 \}}\) gdzie \(\displaystyle{ V = \RR[x]_3}\)

-- 28 sty 2013, o 16:01 --

Nikt nie da rady pomoc ? chociaz jakas wskazowke bym prosil jak zaczac
ODPOWIEDZ