rozwiniecie macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
andrehuero14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 7 sty 2013, o 15:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dobrynka
Podziękował: 8 razy

rozwiniecie macierzy

Post autor: andrehuero14 »

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cccc}4&0&1&0\\1&1&1&1\\2&-1&1&0\\0&3&1&2\end{array}\right]=1\cdot (-1)^{4+2}\left[\begin{array}{ccc}4&0&1\\2&-1&1\\0&3&1\end{array}\right]+2\cdot (-1)^{4+4}\left[\begin{array}{ccc}4&0&1\\1&1&1\\2&-1&1&\end{array}\right]=0}\)


Wiec jakby ktos mogl sprawdzic czy dorbze ten przyklad zrobilem bo dla kolegi wyszlo 0 ale ja podejrzewam ze cos mogl zle przepisac chyba ze ja sie myle zastosowalem rozwiniecie Laplace'a a nastepnie rozpisalem i zastosowalem metode Sarusa czy doprbze to zastosowalem i zrobilem
Awatar użytkownika
bb314
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 871
Rejestracja: 3 sie 2012, o 19:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Namysłów
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 321 razy

rozwiniecie macierzy

Post autor: bb314 »

Wszystko jest dobrze, wychodzi zero.
ODPOWIEDZ