Rozwiąż układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
marek_k_1992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 2 wrz 2010, o 19:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Okolice Warszawy
Podziękował: 2 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: marek_k_1992 »

Witam,

Czy ktoś mógłby mi nakreślić schemat rozwiązywania takich zadań ze względu że ominąłem ostatnie ćwiczenia:

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x+y+z=1\\4x+2y-az=2\\x+y+z=a\end{cases}}\)
Awatar użytkownika
naznaczony
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 212
Rejestracja: 11 wrz 2010, o 17:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Арзамас-16
Podziękował: 68 razy
Pomógł: 15 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: naznaczony »

Skorzystaj, ze wzorów Cramera
marek_k_1992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 2 wrz 2010, o 19:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Okolice Warszawy
Podziękował: 2 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: marek_k_1992 »

coś więcej? jakiś pierwszy krok? bo nie potrafię tego zrobić wzorując się na przykładach z internetu ze względu że nigdzie nie spotykam tej zmiennej.
Awatar użytkownika
naznaczony
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 212
Rejestracja: 11 wrz 2010, o 17:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Арзамас-16
Podziękował: 68 razy
Pomógł: 15 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: naznaczony »

Zobacz ten temat:
132789.htm
oraz ten
155477.htm
ODPOWIEDZ