Liniowa niezależność

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
crissen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 2 wrz 2011, o 17:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland

Liniowa niezależność

Post autor: crissen »

Sprawdź, czy wielomiany\(\displaystyle{ f(x)=\sin x, g(x)= e^x , b(x)= \frac{1}{x^2+1}}\) są liniowo niezależne w \(\displaystyle{ F(R)}\).
Ostatnio zmieniony 7 sty 2013, o 19:46 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
ODPOWIEDZ