Fundamentalny układ rozwiązań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
addmir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 210
Rejestracja: 10 paź 2007, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: sprzed monitora
Podziękował: 53 razy
Pomógł: 23 razy

Fundamentalny układ rozwiązań

Post autor: addmir »

Zbadaj, które kolumny macierzy A tworzą układ wektorów liniowo niezależnych:
\(\displaystyle{ A= \left[ \begin{array}{ccc}2 & 1 & 3 \\ 3 & 2 & 5 \\ 4 & -2 & 2\end{array} \right]}\)
Czy te kolumny są fundamentalnym układem rozwiązań układu Ax=0? Dlaczego? Opisz wszystkie wektor x, które spełniają układ równań liniowych Ax=0.

Moje rozwiązanie
Ukryta treść:    
Mógłby ktoś sprawdzić, czy ma to sens?
ODPOWIEDZ