uklad rownan
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
uklad rownan
\(\displaystyle{ \begin{cases}\frac{2x-y+3}{3} - \frac{x-2y+3}{4} =4 \\ \frac{3x-4y+3}{4} + \frac{4x-2y-9}{3}= 4 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 7 gru 2012, o 13:16 przez pyzol, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
uklad rownan
ok a potem musze jedym roznaniu to napisac gora i dol
-- 7 gru 2012, o 18:01 --
egin{cases} uklad \ rownan end{cases} 8x-4y+12-3x-6y+9=48 6x-12y+9+12x-6y+27=48-- 7 gru 2012, o 18:02 --i pteraz musze to pododawac tak
-- 7 gru 2012, o 18:01 --
egin{cases} uklad \ rownan end{cases} 8x-4y+12-3x-6y+9=48 6x-12y+9+12x-6y+27=48-- 7 gru 2012, o 18:02 --i pteraz musze to pododawac tak
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
uklad rownan
\(\displaystyle{ \begin{cases} uklad \\ rownan \end{cases} 8x-4y+12-3x-6y+9=48
6x-12y+9+12x-6y+27=48}\)
6x-12y+9+12x-6y+27=48}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 1841
- Rejestracja: 5 mar 2012, o 14:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska :D
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 323 razy
uklad rownan
Ehh... Poczytaj sobie latex.htm
\(\displaystyle{ \begin{cases}8x-4y+12-(3x-6y+9)=48 \\ 9x-12y+9+16x-8y-36=48\end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases}8x-4y+12-(3x-6y+9)=48 \\ 9x-12y+9+16x-8y-36=48\end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 7 gru 2012, o 18:45 przez konrad509, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
uklad rownan
wybacz mi jestm tu nowy i nie umiem zbytnio sie poslugiwac sie tym
dobrze napisales co dalej ???
dobrze napisales co dalej ???
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
uklad rownan
\(\displaystyle{ \begin{cases} 5x+2y+3=48 \\ 18x-18y+36=48 \end{cases}}\) dobrze co dalej
-
- Użytkownik
- Posty: 1841
- Rejestracja: 5 mar 2012, o 14:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska :D
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 323 razy
uklad rownan
Pierwsze równanie ok, drugie źle - nie wiem jak Ty to to zrobiłeś. Poza tym liczby z lewej strony możesz przenieść i dodać do tych po prawo.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2012, o 19:02 przez konrad509, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 7 gru 2012, o 12:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrów wlkp
- Podziękował: 4 razy