Geometryczna interpretacja rozwiązań układu

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
addmir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 210
Rejestracja: 10 paź 2007, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: sprzed monitora
Podziękował: 53 razy
Pomógł: 23 razy

Geometryczna interpretacja rozwiązań układu

Post autor: addmir »

Niech \(\displaystyle{ x^{(0)}}\) będzie szczególnym rozwiązaniem zgodnym układu \(\displaystyle{ Ax=b}\) dla macierzy A stopnia 3 i rzędu 1. Podaj geometryczną interpretację zbioru wszystkich rozwiązań układu \(\displaystyle{ Ax=b}\). Podaj przykład układu \(\displaystyle{ Ax=b}\) spełniającego powyższe założenia.
ODPOWIEDZ