Narysuj zbiór

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
vendetta00
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 24 maja 2012, o 21:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: daleko
Podziękował: 4 razy

Narysuj zbiór

Post autor: vendetta00 »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu podanego niżej zadania. Nie mam pojęcia jak się za nie wziąć. W zbiorze nie ma do niego odpowiedzi. Proszę chociaż o jakąś wskazówkę lub definicje, która mogłaby pomóc mi to rozwiązać.

Narysuj w R^{2} następujący zbiór \(\displaystyle{ X}\)

\(\displaystyle{ X=}\) \(\displaystyle{ \left\{x \in R^{2}:x= \alpha _{1}[2\left 1\right] ^{T}+\alpha _{2}[0\left 3\right] ^{T}+\alpha _{3}[4\left 2\right] ^{T} + \beta _{1}[1\left 1\right] ^{T}+\beta _{2}[0\left 1\right] ^{T}; \alpha _{1}+ \alpha _{2}+ \alpha _{3}=1, \alpha _{1},\alpha _{2},\alpha _{3},\beta _{1},\beta _{2} \ge 0\right\}}\)-- 2 gru 2012, o 17:23 --czy wektory przy alfach to wierzcholki a wektory przy betach to wektory wiodące???
czy to jest po prostu zapis algebraiczny zbioru rozwiazan pewnego ukladu nierownosci?
ODPOWIEDZ