Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
obcasowa
- Użytkownik
- Posty: 22
- Rejestracja: 6 lis 2012, o 21:41
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: słupsk
- Podziękował: 5 razy
Post
autor: obcasowa »
Określić liczby rozwiązań podanego układu równań liniowych w zależności
od parametru rzeczywistego p
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} (p+1)x-y+pz=1\\(3-p)x+4y-pz=-4\\px+3y=-3 \end{array}}\)
-
opilo
- Użytkownik
- Posty: 58
- Rejestracja: 2 gru 2010, o 10:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: koszalin
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: opilo »
A zna koleżanka metodę wyznaczników?