Dla jakich wartości parametru p podany układ równań...

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
obcasowa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 6 lis 2012, o 21:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: słupsk
Podziękował: 5 razy

Dla jakich wartości parametru p podany układ równań...

Post autor: obcasowa »

Dla jakich wartości parametru p podany układ równań ma dokładnie jedno
rozwiązanie

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+py+-z=1\\x+10y-6z=p\\2x-y+pz=0 \end{array}}\)
miodzio1988

Dla jakich wartości parametru p podany układ równań...

Post autor: miodzio1988 »

eliminacja Gaussa
Awatar użytkownika
obcasowa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 6 lis 2012, o 21:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: słupsk
Podziękował: 5 razy

Dla jakich wartości parametru p podany układ równań...

Post autor: obcasowa »

czy odpowiedz to 3 i -5 ?-- 16 lis 2012, o 13:59 --Bardzo proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ