Rozwiązanie równań w oparciu o definicję iloczynu wekt.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
booyakasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 paź 2012, o 09:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: W-Wa

Rozwiązanie równań w oparciu o definicję iloczynu wekt.

Post autor: booyakasha »

Witam na forum!

Naciąłem się na nieprzyjemny (dla mnie) przedmiot i co tydzień mamy takie mini-kolokwia. Jestem w trakcie przygotowywania się do następnego i napotkałem takie oto zadanie:

W kontekście geometrycznej definicji iloczynu wektorowego uzasadnij i rozwiąż następujące równania względem \(\displaystyle{ u, v, w _{z}}\) :

\(\displaystyle{ w=u \times v \rightarrow u ^{t}w=0, v ^{t}w=0}\)

Ma ktoś pojęcie jak to ugryźć?

Jeszcze raz witam i mam nadzieję, że wszystko napisałem zgodnie z panującą tu konwencją

pozdrawiam!-- 19 paź 2012, o 11:23 --Ktokolwiek?

"Prawie na pewno" wiem, że to zadanie, (albo delikatnie zmienione) pojawi się na kolosie...

pozdrawiam!
ODPOWIEDZ