Oblicz rząd macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz
Oblicz rząd macierzy
Prosze o pomoc w obliczeniu rzedu macierzy,proszę przedstawić wynik krok po kroku.Prosze o szybką odpowiedz
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccc} 2&-3&4&5&-2&3&7\\4&3&-2&-3&5&2&4\\9&-3&6&7&1&8&18\end{array}\right]}\)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccc} 2&-3&4&5&-2&3&7\\4&3&-2&-3&5&2&4\\9&-3&6&7&1&8&18\end{array}\right]}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
Oblicz rząd macierzy
Żartujesz, prawda?krzysiekwfd pisze:proszę przedstawić wynik krok po kroku.
Przeczytaj jaka jest metoda:
... u_macierzy
i zrób dokładnie w ten sam sposób.
Q.
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz
Oblicz rząd macierzy
wyszło mi takie coś
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccc} 2&-3&4&5&-2&3&7\\4&3&-2&-3&5&2&4\\1&-9&2&1&-9&4&10\end{array}\right]}\)
dobrze ,jesli zle prosze pomóc w poprawie
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccc} 2&-3&4&5&-2&3&7\\4&3&-2&-3&5&2&4\\1&-9&2&1&-9&4&10\end{array}\right]}\)
dobrze ,jesli zle prosze pomóc w poprawie
Oblicz rząd macierzy
Przecież to jest dodawanie/odejmowanie, więc to powinieneś umieć.
Masz jedynkę teraz. Za pomocą tej jedynki zerujesz pierwszą kolumnę
Masz jedynkę teraz. Za pomocą tej jedynki zerujesz pierwszą kolumnę
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz
Oblicz rząd macierzy
a czy mogę zrobic tak ze wiersz 3mnoże raz (-4)+ wiersz 2 ??bo wychodzą mi dość duże liczby
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz
Oblicz rząd macierzy
wyszło mi takie coś
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccc} 0&-21&0&3&-20&5&17\\0&39&-6&-7&41&14&36\\1&-9&2&1&-9&4&10\end{array}\right]}\)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccc} 0&-21&0&3&-20&5&17\\0&39&-6&-7&41&14&36\\1&-9&2&1&-9&4&10\end{array}\right]}\)
Oblicz rząd macierzy
Nie sprawdzam, ale ok. Pierwsze trzy kolumny tworzą macierz o niezerowym wyznaczniku? Czemu? Sprawdź metodą Laplace'a to
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz
Oblicz rząd macierzy
a czy licząc tak nie powinienem skreslic 1 kolumny i całego 3 wiersza i działać dalej na pozostałych az dojdę do macierzy o najmniejszym minorze
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 29 maja 2012, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jaro
- Podziękował: 1 raz