uklad równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
benRNZ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 146
Rejestracja: 8 gru 2011, o 17:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 56 razy
Pomógł: 2 razy

uklad równań

Post autor: benRNZ »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x+ y -z = 1 \\ x -y +2z = 2 \end{cases}}\)

Jak rozwiazac taki uklad rownan, da sie macierzami metoda Gaussa?
AdamL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 379
Rejestracja: 21 sty 2012, o 01:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin/Warszawa
Pomógł: 44 razy

uklad równań

Post autor: AdamL »

benRNZ pisze:\(\displaystyle{ \begin{cases} x+ y -z = 1 \\ x -y +2z = 2 \end{cases}}\)

Jak rozwiazac taki uklad rownan, da sie macierzami metoda Gaussa?
Radzę otworzyć książkę, wiki lub cokolwiek, sprobowac samemu, cos napisac (jakieś próby) i dopiero zadać pytanie.

Pozdrawiam,
ODPOWIEDZ