Mnożenie wektorów

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
junk3r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 24 lis 2010, o 17:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

Mnożenie wektorów

Post autor: junk3r »

Witam mam pytanko odnosnie mnożenia wektorów, a mianowicie czy:

\(\displaystyle{ \left( a,b,c,d\right) \times \left( e,f,g,h\right) = \left( ae,bf,cg,dh\right)}\)


jest prawdą?
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3454
Rejestracja: 20 paź 2007, o 23:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 353 razy

Mnożenie wektorów

Post autor: smigol »

A jakie to mnożenie (jaki ten iloczyn) ma być?
ODPOWIEDZ