Rozwiąż układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Bru033
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 29 maja 2012, o 13:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rumia
Podziękował: 2 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: Bru033 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x+y=-1 \\ x-2y=2 \\ x+3y=0 \end{cases}}\)

Mogę zrobić to metodą Gaussa?
Ostatnio zmieniony 8 cze 2012, o 15:17 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: bartek118 »

Możesz
ODPOWIEDZ