Macierz przekształcenia w przestrzeni macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
tomazoo28
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 28 kwie 2009, o 14:12
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 23 razy

Macierz przekształcenia w przestrzeni macierzy

Post autor: tomazoo28 »

Może głupie pytanie, ale nie jestem pewien i nie znalazłem tego w źródłach. Przekształcenie liniowe \(\displaystyle{ L: M_2 \rightarrow M_2}\), znam \(\displaystyle{ L( \vec {u_i})=\begin{bmatrix} u_{i1}&u_{i2}\\u_{i3}&u_{i4}\end{bmatrix}}\), gdzie \(\displaystyle{ i=1,...,4}\). Czy macierz przekształcenia będzie wyglądać tak?
\(\displaystyle{ A_L = \begin{bmatrix} u_{11}&u_{21}&...&...\\u_{12}&...&...&...\\u_{13}&...&...&...\\u_{14}&...&...&...\end{bmatrix}}\)
Jacek_Karwatka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 351
Rejestracja: 2 maja 2012, o 16:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 94 razy

Macierz przekształcenia w przestrzeni macierzy

Post autor: Jacek_Karwatka »

generalnie tak.
ODPOWIEDZ