układ 3 niewiadome, 2 rownania

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
ciamajda1992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 29 maja 2012, o 21:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: POZNAN
Podziękował: 6 razy

układ 3 niewiadome, 2 rownania

Post autor: ciamajda1992 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x+y-z=1\\-x+3y+2z=2\end{cases}}\)

wyszło mi:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x=\frac{5z+1}{7} \\ y=\frac{-5z+5}{7} \end{cases}}\)

mógłby ktoś sprawdzić, czy dobrze? z góry dziekuję:)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, o 14:12 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
kamil13151
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5018
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 459 razy
Pomógł: 912 razy

układ 3 niewiadome, 2 rownania

Post autor: kamil13151 »

Drugi źle - \(\displaystyle{ y= \frac{5-3z}{7}}\).
ciamajda1992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 29 maja 2012, o 21:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: POZNAN
Podziękował: 6 razy

układ 3 niewiadome, 2 rownania

Post autor: ciamajda1992 »

a faktycznie. dziękuję:)
ODPOWIEDZ