Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
Korzystając z Twierdzenia Kroneckera- Capelliego zbadaj liczbę rozwiązań układu równań:
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{1}2x+6y+4z=5\\x+3y+2z=3\\5x+3y+7z=2\end{array}}\).
Nie wiem jak się za to zabrać:(
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{1}2x+6y+4z=5\\x+3y+2z=3\\5x+3y+7z=2\end{array}}\).
Nie wiem jak się za to zabrać:(
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy
- ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
Tak. Zatem rzędy obu macierzy są sobie równe, a ponadto równe liczbie niewiadomych. Co zatem mówi nam to twierdzenie w takim przypadku ?
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
miodzio1988 pisze:Kurcze no to zerknij na wiki tam jestto napisane
Dziekuję za super pomysł, od razu dostałam olśnienia...
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
Naprawdę zamiast narzekać weź się troszkę za myślenie, wejdz na wiki i masz wszystko opisane. Przeczytaj to 10 razy i powiedz czego tam nie rozumiesz.
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
ares41 pisze:Tak. Zatem rzędy obu macierzy są sobie równe, a ponadto równe liczbie niewiadomych. Co zatem mówi nam to twierdzenie w takim przypadku ?
mam wyznaczyć \(\displaystyle{ X}\) z tego równania \(\displaystyle{ AX=B}\) ???-- 26 maja 2012, o 13:50 --
miodzio1988 pisze:Naprawdę zamiast narzekać weź się troszkę za myślenie, wejdz na wiki i masz wszystko opisane. Przeczytaj to 10 razy i powiedz czego tam nie rozumiesz.
Po pierwsze, nie narzekam. A po drugie to myślę i chciałabym to zrozumieć. Więc nie mów mi, że 'nie myślę'.
- ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
Karolina721, jeżeli treść na wiki jest zbyt zawiła, to to powinno pomóc:
page.php?p=kompendium-uklady-rownan-liniowych
Ostanie linijki.
page.php?p=kompendium-uklady-rownan-liniowych
Ostanie linijki.
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy
Twierdzenie Kroneckera-Cappeliego
O bardzo dziękuję
czyli \(\displaystyle{ r=n}\), czyli układ ma jedno rozwiązanie.
I to juz koniec zadania czy trzeba cos jeszcze wyliczać?
czyli \(\displaystyle{ r=n}\), czyli układ ma jedno rozwiązanie.
I to juz koniec zadania czy trzeba cos jeszcze wyliczać?
-
- Użytkownik
- Posty: 184
- Rejestracja: 29 mar 2012, o 21:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 31 razy