przestrzeń liniowa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
portumna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 maja 2012, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: irlandia

przestrzeń liniowa

Post autor: portumna »

wektory \(\displaystyle{ u,v,w,x}\) są liniowo niezależne w przestrzeni liniowej \(\displaystyle{ V}\).Zbadaj liniową niezależność wektorów:

\(\displaystyle{ a=u}\)

\(\displaystyle{ b=u+v}\)

\(\displaystyle{ c=u+v+w}\)

\(\displaystyle{ d=u+v+w+x}\)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012, o 23:56 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Wyrażenia matematyczne zapisujemy, z użyciem LaTeX
miodzio1988

przestrzeń liniowa

Post autor: miodzio1988 »

z definicji to zrob
portumna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 maja 2012, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: irlandia

przestrzeń liniowa

Post autor: portumna »

no właśnie nie wiem jak to zrobić
miodzio1988

przestrzeń liniowa

Post autor: miodzio1988 »

jak definicja wyglada?
ODPOWIEDZ