dla jakich wartości parametru p układ rownan

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x-y+z=1 \\ x-y+z=2 \\ 4x-3y+3z=p \end{cases}}\)


ma 1 rozwiazanie
ma nieskoczenie wiele rozwiazan
nie ma rozwiazan?
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, o 21:04 przez Frey, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

A problem jest gdzie? ELiminacja Gaussa
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

w rozwiazaniu:)-- 21 kwi 2012, o 13:00 --mam wyznaczyc x, y, z?
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

Nie. Masz wszystko wspiać w macierz i zacząć eliminacje Gaussa
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

i co dalej?
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

pokaż do czego dochodzisz to CI powiem
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

2 -1 1 |1
0 1 -1 |-3
0 0 0 |-5+p
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

To dla \(\displaystyle{ p=3}\) np co mamy na samym dole?
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

ale o co chodzi?
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

Co masz w ostatnim wierszu wtedy?
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

-2?
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

wiesz co to jest wiersz?
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

wiersze są poziomo:)
miodzio1988

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

Woda jest mokra ? ;]

Wróc teraz do ukladu rownan
ewelinka_0402
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 6 lis 2011, o 16:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 3 razy

dla jakich wartości parametru p układ rownan

Post autor: ewelinka_0402 »

jest:) powiedz mi jak to rozwiazac bo ja nie wiem
chyba
ODPOWIEDZ