Wymiar i baza rozpieta przez wektory

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
laewqq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 10 wrz 2011, o 12:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 18 razy

Wymiar i baza rozpieta przez wektory

Post autor: laewqq »

Mam wektory:
\(\displaystyle{ v1=\left( 1,2,1,2\right), v2=\left( 3,3,1,2\right),v3=\left( 1,-1,-1,-2\right),v4=\left( 5,1,-1,-2\right)}\)
Po utworzeniu z nich macierz i krótkich obliczeniach wyzeruja mi sie dwa wiersze zatem wymiar bedzie rowny 2 ? a baza beda te wektory ktore sie nie wyzerowaly ?
octahedron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3568
Rejestracja: 7 mar 2011, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 910 razy

Wymiar i baza rozpieta przez wektory

Post autor: octahedron »

Tak.
ODPOWIEDZ