Dlugosc wektora

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
maaatrix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 2 mar 2012, o 01:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia

Dlugosc wektora

Post autor: maaatrix »

Oblicz dlugosc wektora:

\(\displaystyle{ \vec{x}=3\vec{a}+\vec{b}-2\vec{c}}\) wiedzac, ze \(\displaystyle{ |\vec{a}|=2, |\vec{b}|=1,|\vec{c}|=4}\) oraz ze kat (a,b)=(b,c)=\(\displaystyle{ \frac{\pi}{3}}\), a kat(a,c)=\(\displaystyle{ \frac{\pi}{2}}\)

Wiem, ze to nie jest trudne, ale nie mam pomyslu jak to zrobic Prosze o jakas wskazowke.

Juz wiem, jak to zrobic.
ODPOWIEDZ