Równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kujdak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 546
Rejestracja: 12 paź 2007, o 20:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wlkp
Podziękował: 193 razy
Pomógł: 51 razy

Równanie macierzowe

Post autor: kujdak »

\(\displaystyle{ \left( \begin{bmatrix} 0&3\\5&-2\end{bmatrix}+4X \right) ^{-1}=\begin{bmatrix} 1&2\\3&4\end{bmatrix}\\ \\
\left( A+4X \right) ^{-1}=B \setminus \cdot ^{-1}\\ \\
A+4X=B^{-1}}\)


dobrze myśle?
Ostatnio zmieniony 7 mar 2012, o 23:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Błąd ortograficzny w temacie.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Równanie macierzowe

Post autor: bartek118 »

Zgadza się
ODPOWIEDZ