Macierz do ujemnej potęgi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
lena187
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 17 lis 2011, o 09:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Macierz do ujemnej potęgi

Post autor: lena187 »

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}2&-1&0\\3&1&5\\0&-1&2\end{array}\right] ^{-1} \cdot X =\left[\begin{array}{ccc}1&2&-1\end{array}\right] ^{T}}\)
Ostatnio zmieniony 1 mar 2012, o 21:04 przez bartek118, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie używaj Caps Locka. Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Macierz do ujemnej potęgi

Post autor: bartek118 »

I w czym problem?
lena187
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 17 lis 2011, o 09:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Macierz do ujemnej potęgi

Post autor: lena187 »

Proszę o napisanie swojego rozwiązania tego równania.-- 1 mar 2012, o 21:50 --Chociaż równanie ok. Bardziej zależy mi na tym, jak się zabrać za tą macierz do minusowej potęgi???
ODPOWIEDZ